Wim Beunderman


Tekstschrijver nodig Wim Beunderman


Fantasie brengt je overal

Zover ik mij kan herinneren, heb ik altijd al gevoeld dat wij allen – mens, dier, plant en alle andere levensvormen – met elkaar verbonden zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik het overgrote deel van mijn jeugd in Australië heb doorgebracht. Daarvan herinner ik mij nog hoe ik, als jongetje van zes, altijd een stukje met drie Aboriginal meisjes opliep van de bushalte naar huis. Zij vroegen mij hoe ik het vond in mijn nieuwe leefomgeving en deelden van die heerlijke ‘finger bananas’ met mij. Eenmaal thuisgekomen, ging ik op mijn rug in het gras liggen en dromerig naar de wolken kijken die langzaam voorbij dreven.

Deel uit maken van het grote geheel
Achteraf bekeken, zie ik hoe alle stukjes in de puzzel passen. Terwijl wij in de westerse wereld in ons hoofd zitten en over alles nadenken, leven Aboriginals in de spirituele wereld van hun dromen. Hun scheppingsverhaal heet dan ook The Dreaming en volgens hen leven wij niet in de realiteit en zij juist wel, via de wereld van hun dromen. Het land, dat zij trouwens als hun moeder beschouwen, leent zich ook voor deze levensbeschouwing. Ik hoefde maar een klein eindje ‘the Outback’ in te gaan om die mysterieuze stilte te ervaren en te weten dat wij allen deel uit maken van het grote geheel.

Fantasie brengt je overal
Dat was in de jaren zeventig. Nu, vele jaren later, ervaar ik deze verbinding nog steeds. En ook al lig ik niet zo vaak meer met mijn rug in het gras, (dag)droom ik nog volop. In mijn dromen surf ik op de golven van de universele zee van bewustzijnsenergie. Dat brengt mij fantasie en verbeeldingskracht en stelt mij in staat van alles te manifesteren. Webteksten en andere commerciële teksten, blogs, gedichten, korte verhalen en mijn roman; zij zijn allemaal het product van mijn dromen, van mijn fantasie. Nu ik eraan denk, mijn fantasie heeft voor alle mooie dingen in mijn leven gezorgd. Zoals Einstein ooit zei: ‘Logica brengt je van A naar B. Fantasie brengt je overal.’Lees hier over deze video


Contactformulier

Vul hier je naam, e-mailadres, telefoonnummer en bericht in en ik neem zo gauw mogelijk contact met je op.


Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Bericht: