Wereldwijde verbinding ontstaat in het hart

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 17 februari 2014


Foto door Leroy Skalstad op Sxc.hu

Al eeuwenlang, vormen liefde, vrede en geluk het onderwerp van discussie over de hele wereld. Er wordt naar gezocht door organisaties, religies, volkeren, bewegingen, hele generaties en individuen. Laatstgenoemden zijn niet vaak overtuigd van de rol die zijn spelen in het bereiken van ‘Global Coherence’ – wereldwijde verbinding. Sterker nog, individuen worden ontmoedigd om het initiatief te nemen. Wereldmachten, megalomanen, de samenleving, mensen in hun directe omgeving, het onderwijssysteem en zowaar iedereen die je maar kunt bedenken, smoren dagelijks elke droom van wereldwijde verbinding.


Beschouw je hart als de computer van je lichaam
Toch vormen wij individuen het hart van een harmonieuze wereld. Ons hart is waar het allemaal gebeurt, of zoals Gregg Braden eens zei: “In tegenstelling tot wat we vaak geloven, zijn niet onze hersenen maar is ons hart het centrum van activiteit.” Beschouw je hart als de computer van je lichaam, je hersenen als de modem of router en de wereld als het internet. Wanneer deze drie op elkaar zijn afgestemd, bevind je je in een staat van hart coherentie. Van hart coherentie is sprake als hart, geest en emoties in balans zijn.

In coherentie
Stel je eens voor hoe het er uitziet en hoe het voelt wanneer je bewust hart coherentie zou bereiken. Stel je de gevolgen voor. Want, zodra jezelf op één lijn bent, is het onvermijdelijk dat je de krachtige maar zachte stroom van energie uit je hart zult uitstralen. Wanneer je steeds vaker het in coherentie komen, beoefent, kun je ervaren hoe de radius van je hartgolfstraling breder wordt. Al gauw zullen niet alleen jij en degenen in jouw binnenste cirkel profiteren van deze doortastende, liefdevolle kracht. Mensen, dieren, en na een tijdje zelfs planten en bomen zullen erop reageren, of ze zich hier nou van bewust zijn of niet.

Weet je? De magnetische resonantie van de Aarde resoneert op dezelfde frequentie als ons hartritme en onze hersengolven. – Global Coherence Initiative

Coherent met de Aarde
Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je coherent bent met de Aarde en zelfs met het Universum. Je zult in je eentje wereldwijde verbinding hebben gemaakt. Maar, hoe zet je nou de eerste stap? Het is eigenlijk heel eenvoudig, want je bereikt het regelmatig zonder dat je het door hebt. Je hart en je geest bevinden zich op dezelfde frequentie als het magnetisch veld van de Aarde, Dus, zoals je hart klopt, klopt ook het hart van de Aarde, als het ware.

Onze wereld en ons leven zijn steeds meer van elkaar afhankelijk geworden, zodat wanneer onze buur wordt geschaad, het ook weerslag zal hebben op ons. Daarom, moeten we verouderde ideeën van ‘zij’ en ‘ons’ achter ons laten en onze wereld meer bezien in termen van een groot ‘WIJ’, een allesomvattende familie van mensen. – Dalai Lama

Laat het voor wat het is
Het enige wat je hoeft te doen, is elke dag wat tijd maken om bewust coherentie te bereiken. Je kunt zitten, staan met je armen gespreid, naar je werk fietsen, hardlopen in het park, met de hond wandelen, je ogen sluiten of juist openen, je hand op je hart leggen, je iemand van wie je houdt voorstellen, of eigenlijk van alles doen, zolang je maar met jezelf en met je hart op je gemak voelt. Dan, hoef je niets te doen. Neem je gedachten en gevoelens zoals ze zijn, als ware ze wolkjes die op een zomerse dag in de hemel voorbij drijven. Voel hoe je hart klopt. Hoe klinkt het? Voel je hoe het energie uitstraalt? Voel je zijn warmte? Wat je ook voelt, laat het voor wat het is. Verander niets, accepteer wat tot je komt.

Iedereen plukt hier de vruchten van
Voor je het weet, zal je het effect op de wereld om je heen ervaren. Dit brengt enorm veel vreugde met zich mee. Je zult een leven van geluk, liefde en overvloed gaan creëren. Je ziet maar, wereldwijde verbinding ontstaat in het hart. Jouw hart.


Wil je meer weten over wereldwijde verbinding? Bezoek deze 2 websites:

Global Coherence Initiative

Institute of HeartMathEn wil jij ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de Tekstschrijver nodig Blog!Gearchiveerd in de categorieën: blog, entries, transformatie, hart, bewustzijn, liefde, energie, kracht

Voorzien van de labels: blog-tag, entry-tag, tekstschrijver, hart, hart, bewustzijn, liefde, energie, heartmath, kracht, aarde, coherentie

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën