Waarom God niet bestaat

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Marbles by Diane MillerSta hier eens bij stil. Onze Aarde bevindt zich in het zonnestelsel, dat zich bevindt in de Melkweg, dat zich bevindt in het Universum, dat zich bevindt in de Kosmos. En dan? Wat komt er na de Kosmos? En waar houdt dat op? Uhh, waar iets eindigt, begint iets, toch? Oh wacht, ik zie het voor me: twee jongetjes zitten in de achtertuin te knikkeren. Een van hun knikkers is onze Kosmos. En de tijd dat die ene knikker erover doet om tegen een andere knikker aan te botsen, bedraagt enkele seconden. Op de planeet van die twee jongetjes dan. En omgerekend in onze Aardse tijd: ‘tig miljarden lichtjaren.


Ik geloofde niet klakkeloos wat in boeken stond
Ben ik nog te volgen? Nee? Ik volg het zelf amper. Maar, dat ik hier een blog over schrijf, zegt dat ik graag filosofeer over dit soort onderwerpen. Als klein jongetje al. Ik nam niet zo gauw iets voor waar aan en ging af op mijn gevoelsweten. Ik geloofde dan ook niet klakkeloos wat in boeken stond, bijvoorbeeld de Bijbel. Alleen in Jezus geloofde ik, nu nog trouwens. Ja, en in een Bron, en dat we allemaal verbonden zijn in een groter geheel. Van jongs af aan voelde ik dat heel sterk. In God geloofde ik dus ook niet. In ieder geval, niet bewust.

Iets buiten hun macht aanbidden
Toen ik iets ouder was, dacht ik er wel over na. Alleen toen werd ik beïnvloed door een collectieve overtuiging dat er veel ellende was in de Wereld. Deze ellende kon ik niet rijmen met een god die dat allemaal toestond. Hij kon toch alles creëren? Waarom creëerde hij dan niet geluk, liefde en overvloed in de Wereld? Ik begreep het niet, en ook al trok ik me niet zo veel aan van wat anderen God verweten, had ik geen klik met dit alziende, alwetende wezen dat rechtspreekt over de mensheid. Bovendien begreep ik nooit hoe mensen iets wat buiten hun eigen macht ligt, kunnen aanbidden. Al met al heb ik altijd een beroerde relatie gehad met God. Tot een maand geleden, toen ik ben gaan geloven dat God en de Bron – waar ik als jongetje al in geloofde – één en hetzelfde zijn.

Ontzettend boos op God
Toch heeft deze nieuwe ‘liefde’ maar kort geduurd. Afgelopen weekend hebben we er al een einde aan gemaakt. Wat is er gebeurd? Om een lang verhaal kort te maken, ik heb een heftige week achter de rug waarin ik ontzettend boos werd op God. Toen ontdekte ik dat ik eigenlijk heel boos was op mezelf. Toen kwam ik opnieuw uit bij wat ik mijn hele leven al geloof. Namelijk, dat we allemaal God in ons hebben. Dat we zelf het goddelijke zijn, de Bron zijn, en deel uit maken van het Grote Geheel. Een God buiten mij om, komt er dus – als vanouds – bij mij niet in. Ja, ik weet wat er gezegd wordt. God heeft de Aarde, het leven en de mens gecreëerd opdat hij zichzelf via ons kan ervaren. Nou, dan is ie wel behoorlijk hardleers. Hoeveel miljarden zielen moeten daarvoor nog een leven LIJDEN? Wat voor een zieke geest doet zoiets?

Wie spreekt mij tegen?
Ik bedoel, denk eens logisch na. Wat voor zin heeft dat? En nog iets, waarom spreken we over ‘hem’, ‘hij’ en ‘zijn’? In de eeuwenoude en zeer ontwikkelde beschavingen, zoals het Oude Egypte, Atlantis en Lemurië, geloofden ze in zowel goden als godinnen, meerdere tegelijk zelfs. Nee, weet je wat ik denk? Ik denk dat het niet te vatten is voor ons simpele 3D brein, en dat we daarom van alles uit onze duim zuigen in een poging het te begrijpen. Alsof we ook maar een klein beetje vat zouden kunnen krijgen op de absolute waarheid. Tja, zo is zelfs mijn filosofie aan het begin van deze blog plausibel. Wie spreekt mij tegen? Wie kan er bewijzen dat op dit moment niet twee jongetjes aan het knikkeren zijn met onze kosmos?

Daar geloof ik geen bal van
Even generaliserend, we geloven alles wat we voorgeschoteld krijgen op TV: reclame, propaganda van het nieuwsbericht, en sensatie. Ook alles wat we op het internet en in boeken lezen, nemen we al gauw voor waarheid aan. Dus waarom niet mijn filosofie over de knikker? Nu heb ik die ter plekke bedacht, en juist daarom vraag ik me af wat werkelijk waar is. Neem channelling bijvoorbeeld. Er wordt veel ophef gemaakt over channelling, vind ik, terwijl het simpelweg inhoudt dat je openstaat voor informatie, ‘van boven’ of van de Aarde, van ‘de andere kant’ of van andere mensen. De ophef zit ‘m in de bewering dat je in diepe trance moet verkeren om zulke informatie binnen te krijgen. Mwah, daar geloof ik dus geen bal van. Het gros van wat ik schrijf, bijvoorbeeld, is gechannelled. Ik hoef alleen afgestemd te zijn op mezelf, en dan maak ik verbinding met boven en beneden. Ook Sound Healing is een vorm van channelling, en sound healer Tom Kenyon, die zijn vraagtekens stelt bij channelling, heeft samen met Judi Sion het boek Het Magdalena Manuscript geschreven via channelling. Ook de groten der Aarde, zoals Jezus, Da Vinci, Fibonacci, Boeddha, Ueshiba en Hermes Trismegistus, hebben vast gechannelled, maar ik kan me niet voorstellen dat die trance nodig hadden om zuiver te channellen.

Wanneer we ons vastklampen aan de vorm, glipt de essentie ons uit handen.

Vastklampen aan de vorm
Weet je, ik geloof dat de onzuiverheid niet zozeer ontstaat door het middel, maar door onze interpretatie van informatie die we binnenkrijgen. Wat is zuiverheid? Wat is de absolute waarheid? Wat we voor waarheid aannemen, is eigenlijk onze eigen waarheid, en hoe zuiver wij met informatie omgaan, hoe meer we de absolute waarheid benaderen. Niet voor niets kent onze wereld ontelbare religies, geloofsovertuigingen en andere overtuigingen. Alle bevatten een kern van waarheid, alle zijn afgeleid van de Bron. Hoe kan het ook anders dat ze relatieve waarheden zijn? Het zit namelijk in onze menselijke natuur om vorm te geven aan alles wat wij waarnemen op deze fascinerende, prachtige Aarde. Alleen, wanneer we ons vastklampen aan de vorm, glipt de essentie ons uit handen. Hoe meer we dat doen, hoe verder verwijderd we raken van de essentie. En dan maken we ook nog ruzie over wat wel of niet waar is, en over welke ideeën van wie zijn. Huh, waar hebben we het (in godsnaam) over?

Ken uzelf en u kent God – De Katharen

Het begint bij onszelf
Hoe behoud je dan zo veel mogelijk de essentie? Als je het mij vraagt, doe je dat door jezelf te leren kennen. Zo verhoog je je zelfbewustzijn, waardoor je je steeds beter gaat herinneren wie je werkelijk bent. In essentie zijn we allemaal goddelijke wezens, zielen die zich gemanifesteerd hebben in de menselijke vorm om samen het paradijs op Aarde te creëren. Weliswaar doen we dat vanuit goddelijke leiding, vanuit de leiding van de Bron of welke hogere orde dan ook, we doen het wel zelf. Het begint bij onszelf. ‘Ken uzelf en u kent God’, zeiden De Katharen, die onder andere om dit geloof bijna uitgeroeid zijn in de dertiende eeuw na Christus. Zij leefden naar de leer van Jezus en Maria Magdalena, wat in mijn beleving inhield, dat we terugkomen bij onze goddelijke kracht zodra we het mannelijke en vrouwelijke in onszelf verenigen. En dat geldt voor ieder van ons.

Geluk, liefde en overvloed
We zijn allemaal goddelijk, we zijn allen spiritueel, van de fabrieksarbeider tot het kleine kind dat nooit in een gebedshuis is geweest, van de crimineel tot de dementerende bejaarde. Het enige wat we hoeven doen om dit te ervaren, is erop vertrouwen dat we alles in ons hebben om het allerhoogst te manifesteren in ons leven hier op Aarde. En dat vanuit onvoorwaardelijke, allesomvattende liefde, voor onszelf en voor onze naasten. Dus maak contact met jezelf, leef, heb lief, voel – vooral veel voelen! – en laat je leiden door je hogere zelf. Zo ga je je ware zelf manifesteren. Dit is wat ik geloof en hier handel ik naar. Oh ja, voor ik het vergeet, weet je waarom God niet bestaat? Omdat Zij me dat laatst heeft verteld. ;-))

Oxygene – Jean Michel JarreBreaker Morant, End ScenePopcorn – Jean Michel JarreAfbeelding: ‘Marbles’ door Diane Miller op Sxc.hu


Wil jij ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!
Gearchiveerd in de categorieën: levensbeschouwing, transformatie, inzicht, zelfinzicht, hart, bewustzijn, liefde, spiritualiteit

Voorzien van de labels: tekstschrijver, hart, ziel, bewustzijn, liefde, energie

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën