Jij schept jezelf

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 21 mei 2013... in werkelijkheid zijn zij veel gelukkiger dan wij Europeanen; volkomen onbekend zijn zij met, niet alleen het overvloedige, maar ook de noodzakelijke gemakken waar in Europa naarstig naar gezocht wordt ... de Aarde en zee voorzien hen vanzelf, van alle levensbenodigdheden ...

– Passage uit ontdekkingsreiziger James Cook’s relaas van de Australische Aboriginals

Een van mijn favoriete tv-series aller tijden moet wel Bush Tucker Man zijn. Iedere keer dat ik de enthousiasme in ‘Bush Tucker Man’ zijn stem aanvoel, word ik meteen opgenomen in die typische ‘outback-sfeer’ die uit mijn tv-scherm komt stromen.


Toen ik de eeuwenoude trillingen van mijn voorouders voelde
Bush Tucker Man, Major Les Hiddins, neemt mij mee naar het ‘Aboriginal Dreamland’ dat ik me maar al te goed herinner. Hij neemt me mee naar mijn kinderjaren in Rockhampton, Australië toen ik dat mysterieus gevoel ervoer van het helemaal alleen zijn en tegelijkertijd verbonden zijn met het grote geheel. Terug naar de tijd toen ik ‘s middags na school, van de bushalte naar huis liep met enkele Aboriginal schoolvrienden; toen mijn vader me op verrassingsuitjes meenam naar de ‘outback’ in zijn Land Cruiser; toen ik de eeuwenoude trillingen van mijn voorouders voelde.

Outback supermarkt
Terug naar de Bush Tucker Man. De essentie van deze bushstijl culinaire filmervaring was dat, duizenden jarenlang, de oorspronkelijke bewoners van Down Under met groot gemak wisten te overleven in wat Europeanen beschouwden als een harde en meedogenloze omgeving. Major Les, zoals men hem graag noemt, geeft de kijker een glimp van de outback supermarkt – warenhuis – doe-het-zelfzaak waar de Aboriginals alles van af weten. Onderweg eet hij genoeglijk van de en laat hij ons zien welke eetbare lekkernijen de bush te bieden heeft, en geeft hij ons inzicht in hoe Moeder Natuur ons in alles voorziet wat wij nodig hebben om te overleven.

Nieuwsgierige en leergierige houding
Het programma en iedereen die aan zijn productie hebben meegewerkt, nemen een soort nederige houding aan naar een volk dat, tot recentelijk, onterecht en onverbiddelijk werd beschouwd als minderwaardig en onderontwikkeld. Major Les neemt altijd een nieuwsgierige en leergierige houding aan om van te houden. Met het diepste respect en de grootste dankbaarheid, luistert hij naar en ondergaat hij de lessen van de Aboriginal oudsten, jagers en vrouwen.

Wij zijn het Universum
In feite komt het hier op neer: Moeder Natuur voorziet niet alleen in alles wat we ook maar nodig hebben om te overleven, zij maakt ons ook bewust van het feit dat wij alles in onszelf hebben om voor onszelf te zorgen. Want wij zijn het land waar wij op leven. Wij zijn het Universum en het Universum is wie wij zijn. Wij zijn allen verbonden door de universele energie van de onvoorwaardelijke liefde. En het is als wij afgestemd zijn op deze scheppingskracht dat wij tot werkelijk alles in staat zijn waar ons hart naar verlangt. Het is dan dat wij in staat zijn tot de ultieme goddelijke manifestatie waartoe wij tot leven zijn gebracht op onze Moeder Aarde aan het begin van de tijd.

Vertrouwen in het Zelf
Om af te stemmen op deze goddelijke scheppingskracht in jezelf, heb je vertrouwen vanuit het hart nodig. Niet vertrouwen op of afhankelijkheid van anderen, leiders, oudsten, Moeder Natuur of een goddelijke wezen buiten onszelf, maar vertrouwen in het Zelf. Want vanuit het Zelf komt de kracht van de schepping, de kracht van zelfmanifestatie hier op onze Moeder Aarde. Weet dat jij je eigen wereld creëert. Jij schept jezelf.Wil jij ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de Tekstschrijver nodig Blog!
Gearchiveerd in de categorieën: blog, entries, dromen, levensbeschouwing, transformatie, spiritualiteit, outback, natuur, universum

Voorzien van de labels: blog-tag, entry-tag, tekstschrijver, dromen, energie, australie, aarde, natuur, universum

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën