Iedereen gaat naar de Hemel

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zaterdag 7 april 2018


Key West Seascape II by Winterdove


Klik hier om de serie vanaf het begin te lezen!


Deel 3 van de Helena Serie

“Wat was dat prachtig, hè?” vroeg Helena, verwijzend naar de lichtflits in de lucht waar zij net getuige van waren geweest.

“Ja,” antwoordde Marlon knikkend, “en ik denk dat het licht in de bayou dat ook zal zijn. Zullen we verder gaan?”

“Ja, laten we gaan.”

De twee elfjarigen draaiden naar de zandweg en liepen op de bayou af.


Toen ze daar aankwamen, waren zij beiden verbijsterd door het rustgevende tafereel voor hen. De zee was als een spiegel. Het weerspiegelde prachtige blauwe kleurschakeringen die gecreëerd werden door sluierwolkjes die dreven tegen de achtergrond van een diepblauwe lucht. Helena’s hand ging naar haar hart.

“Hmm,” zuchtte zij gelukzalig, “voel jij het ook, Marlon?”

Als antwoord gaf Marlon een glimlach.

“Weet je, op momenten zoals deze,” vervolgde Helena, “voel ik de aanwezigheid van goddelijke liefde.”

Toen Marlon dit hoorde, moest hij fronzen. Het ontging Helena niet, maar zij praatte verder.

“God is aanwezig in ons allemaal.”

“Nou, zo voelt het niet voor mij,” sprak Marlon op verbitterde toon. Helena wachtte rustig tot hij verderging.

“Mijn papa is nooit meer dezelfde geweest,” aarzelde hij, “nou, sinds mama overleed. God had het recht niet om haar van ons af te pakken, weet je.”

Helena voelde hoe de woede die zich diep in Marlon op had gehoopt, op begon te borrelen.

“Papa had grootse plannen voor hem en mama. Hij zou aan een nieuw leven bouwen voor hun ... en voor mij. Papa zou ons meenemen hier ver vandaan.”

Ondertussen was Marlons gezicht rood geworden. Hij staarde in de verte terwijl hij een verhaal over verloren dromen vertelde. Helena luisterde de hele tijd aandachtig zonder hem te onderbreken.


Bon Jovi Joey


“Nu zit ie vast in dat onderbetaalde baantje bij de fabriek, zonder toekomst. En mensen blijven maar zeggen dat het slecht was wat mama heeft gedaan en dat het papa’s schuld was. Maar eigenlijk was het mijn schuld. Mama heeft zichzelf gedood want,” Marlon wachtte om op adem te komen, “omdat ik gewoon niet goed genoeg ben,” gooide hij eruit en barstte in tranen uit. “Mensen hebben gelijk, mijn moeder hield niet van mij.”

Helena legde haar arm om zijn schouders en liet hem uithuilen.

“Jouw moeder was niet slecht, Marlon,” begon zij te vertellen toen hij klaar was en zijn neus afveegde, “en niemand heeft schuld aan wat er met jou en je ouders is gebeurd. Je moeder moet zich ellendig hebben gevoeld om tot zo’n daad over te gaan. Geloof me, zij hield van jou met heel haar hart. Zij kon wat haar kwelde gewoon niet meer aan.”


Marlon keek naar haar met een blik in zijn ogen die haar zei dat hij haar geloofde. Hij zou alles geloven wat Helena zei. Vanaf het moment dat zij elkaar hadden ontmoet en hij haar had zien staan met haar ogen dicht en haar handen op de oude eik, wist hij dat zij iets bijzonders bezat. Hij voelde dat zij heel wijs en liefdevol was. Hij vertrouwde haar.

“Mensen zijn niet slecht of dom,” ging Helena verder, “ze doen alleen af en toe slechte en domme dingen, en geven anderen of zichzelf daarvoor de schuld.”

Nu voelde Marlon een diepe rust over zich heen komen zoals hij dat nog nooit had ervaren. Hij luisterde aandachtig naar Helena’s woorden.


Lotus Flower by Jin Neoh


“En de reden daarvoor is dat zij geen andere manier zien om te krijgen wat zij nodig hebben in het leven. Maar ze vergeten dat wij allen uit liefde zijn geboren. De liefde van God. Wanneer we dit eenmaal beseffen en liefde voelen voor onszelf zoals we werkelijk zijn, zonder onze bezittingen, karaktertrekken en prestaties, zullen we ons vergeven voor alles waarover we ons schuldig voelen.”

Marlon knikte zwijgzaam met een glimlach op zijn gezicht dat recht uit zijn hart kwam.

“We zijn allemaal gelijk in Gods ogen en er wordt van ons allemaal evenveel gehouden. Alles op Aarde en in het Universum is volmaakt en heel. Het leven is de belichaming van liefde. Door ons dit te realiseren en door te begrijpen dat we leven om liefde te ervaren, zal ons verlichting brengen. Ik geloof zelfs dat we al verlicht zijn. Zo komen wij in dit leven terecht, maar we blijven dit vergeten door de teleurstelling en pijn die we ervaren.”

Dank je wel, Helena,” fluisterde Marlon toen Helena klaar was, “je bent een engel.”

“Nou, dat weet ik zo niet,” lachte Helena.

“Jazeker, dat ben je echt. Dat zijn we allemaal.”

“Ja, gelijk heb je, Marlon. Dat zijn we allemaal,” gaf Helena toe terwijl zij haar armen om hem heen sloeg.


Zij hielden elkaar een lange tijd stevig vast. Daarna gingen zij in het gras zitten om van het uitzicht te genieten. Het was toen dat hen een prachtige roze lotusbloem opviel die op het wateroppervlak van de lagune dreef. Zij keken elkaar aan en wisten dat die middag een positieve verandering had plaatsgevonden.

“Weet je waar ik in geloof, Marlon?”

Marlon gaf geen antwoord maar was een en al oor.

“Iedereen gaat naar de hemel. Zoals jij al eerder zei, wij zijn hier om te schitteren. Wij zijn hier om liefde te ervaren en om te genieten van onze tijd hier op deze wonderlijke Aarde, en om daarna terug naar huis te keren naar onze heilige moeder en vader in de hemel.”


KLIK HIER OM DEEL 4 VAN DE HELENA SERIE TE LEZEN!


Earth Wind & Fire Miracles


Afbeeldingen:

‘Key West Seascape II’ van Winterdove op Freeimages.com

‘Lotus Flower’ van Jin Neoh op Freeimages.com


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


Wim Beunderman Concepting Branding Storytelling

For Love Only Publishing
Gearchiveerd in de categorieën: levensbeschouwing, transformatie, hart, liefde, spiritualiteit, verhalen, storytelling

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, hart, bewustzijn, liefde

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën