Engelse tekstschrijver


Tekstschrijver nodig Engelse tekst


Ons telefoonnummer staat op het achterwerk

Hoe reageer jij wanneer je in een folder leest: ‘Ons telefoonnummer staat op het achterwerk’? Waarschijnlijk lig je dubbel van het lachen, net zoals de Engelstalige lezer van zo’n folder. Wat is hier aan de hand? Een bedrijf vond het onnodig te investeren in een  Engelse tekstschrijver en betaalt daarvoor de rekening.

Het heeft namelijk ‘Ons telefoonnummer staat op de achterkant’ vertaald in: ‘Our telephone number is on the backside.’ ‘Backside’ is Engels voor ‘achterwerk’.


Voor vertaler Engels spelen

Dit is een onschuldig voorbeeld, maar grotere vertaalflaters kom ik haast dagelijks tegen. Tegenwoordig spreekt haast iedereen in Nederland een woordje Engels. Veel mensen denken zelfs dat zij voor vertaler Engels kunnen spelen en schrijven dus zelf hun Engelse tekst. Trouwens, zo denken zij vaak ook over webtekst schrijven en schrijven in het algemeen. De realiteit is anders. Alledaagse uitspraken die in het Nederlands onschuldig klinken, kunnen in het Engels heel anders overkomen. Zo zie je maar, zelf je Engelse tekst schrijven, kan je klanten en omzet kosten.


No worries
'No worries', oftewel: maak je geen zorgen. Door mijn jeugd in Australië en Engeland is ook Engels mijn moedertaal. Ik herken de nuances in de Engelse taal en gebruik dezelfde uitdrukkingen als Engelstaligen. Wil je weten hoe ik als Engelse tekstschrijver en vertaler Engels een Engelse tekst schrijf die je klanten prikkelt om contact op te nemen? Neem contact met me op en ‘...everything will be apples’. (Vertaling: alles komt goed)


Contactformulier

Vul hier je naam, e-mailadres, telefoonnummer en bericht in en ik neem zo gauw mogelijk contact met je op.


Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Bericht: