En de wind fluisterde - Aflevering 7

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 25 september 2017

Construction by Alex Drahon


Klik hier om dit verhaal vanaf het begin te lezen!


Aflevering 7

Terwijl hij ‘s avonds van zijn werk terugreed, dacht Giuseppe terug aan de voicemail die hij vanochtend na het ontbijt had beluisterd. Vooral de man zijn hese stem hield hem steeds bezig. Wie in godsnaam was deze man, had hij zich gedurende de dag herhaaldelijk afgevraagd. Hij rakelde zijn geheugen op, maar kon nog steeds niemand uit zijn jeugd herinneren die Dave heette. En hoe was deze oude man aan zijn nummer gekomen, wou hij heel graag weten. Hoe meer hij eraan dacht, hoe vastberaden hij werd om het nummer opnieuw te bellen.


Hij zag het drukke forensenverkeer om zich heen en begon te zoeken naar een plek waar hij stil kon staan om te bellen. Het duurde maar even tot hij verderop de perfecte plek vond. Hij keek in de spiegels, gaf richting aan naar rechts en verliet de weg om op een zandweg te rijden die leidde naar een Romeinse ruïne op een helling. Na zo’n 100 meter stopte hij de auto naast wat op de overblijfselen van een brugbalustrade leken. Hij zette de motor uit, draaide zijn raampje omlaag en ademde de frisse lucht in.


Het deed hem zijn ogen sluiten en glimlachen. Toen opende hij zijn ogen en keek naar het prachtige dal dat voor hem in de zon lag te baden. Het verbaasde hem dat deze plek hem nooit eerder was opgevallen. Hij begreep wel waarom dit deel van Italië zo veel toeristen aantrok. Het uitzicht was adembenemend en door de diepe rust hier voelde hij zich heel kalm. Hij nam de tijd om te zitten en van dit geschenk van het leven te genieten.


Toen keerde hij terug naar dat waar hij voor gestopt was. Hij reikte in de binnenzak van zijn jack en haalde zijn telefoon tevoorschijn.

“Ik wil hier van af,” sprak hij resoluut.

Terwijl zijn hart sneller ging kloppen, tikte hij het nummer van die Dave in de oproepgeschiedenis van zijn telefoon.

“Oh nee, niet weer,” riep hij toen hij Dave’s stem de voicemail hoorde herhalen.

Deze keer besloot Giuseppe om door te zetten en een bericht achter te laten.

“Hallo Dave, wie je ook mag zijn. Dit is Giuseppe Conatelli. Ik bel je op jouw verzoek. Je hebt nu vast door dat ik sta te springen om te weten wie je bent en wat je van me wilt. Dus, bel me alsjeblieft terug. Alvast bedankt. Dag.”


Hoewel hij ontzettend zenuwachtig was, verbaasde het Giuseppe hoe kalm hij had gesproken. Het voelde erg bevredigend en wakkerde de hoop aan om snel van Dave te horen. Het deed hem glimlachen. Ja, het zou allemaal goed komen, zei hij in zichzelf. Toen probeerde hij zijn eigen woorden te herinneren en die van de voicemail. Iets bijzonders schoot hem te binnen. Het was iets wat hem niet was opgevallen toen hij eerder de voicemail had beluisterd. Het was een vreemd geluid dat hij maar niet herkende en het wekte een flashback uit het verleden op. Een herinnering aan hoe hij op een zomerochtend wakker werd en precies hetzelfde geluid hoorde als zonet aan de telefoon.


Hij kreeg er gelijktijdig tranen van in zijn ogen en een glimlach op zijn gezicht. Hij voelde zich overweldigd door vreugde. Het geluid van zijn moeder die hem wekte terwijl zij naast hem op het bed zat en hem zacht op zijn wang kuste, overspoelde zijn geheugen. Toen, terwijl hij intuïtief naar links keek, zag hij twee zwart-witte vogels achter elkaar aan huppen in het gras. Plotseling herkende hij het geluid van de voicemail. Het was het geluid van een ekster die op de achtergrond zat te kwekken.


Klik hier om aflevering 8 te lezen!Afbeeldingen:

‘Construction‘ van Alex Drahon op Freeimages.comWil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!


Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


https://wimbeunderman.com

https://forloveonlypublishing.com
Gearchiveerd in de categorieën: schrijven, verhalen

Voorzien van de labels: tekstschrijver, intuitie

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën