En de wind fluisterde - Aflevering 6

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 19 september 2017

Fields Of Gold by Frisee Max


Klik hier om dit verhaal vanaf het begin te lezen!


Aflevering 6

Die avond terwijl zij patat en gefrituurde garnalen zat te eten op de bank, keek Deborah terug op haar eerste dag in Rye. Nadat zij door de branding had gerend met Dougie, die nu diep in slaap lag op het kussentje naast haar, had zij een poos langs het strand gewandeld. Daar kwam zij een surfer tegen die haar een compliment had gegeven over hoe mooi zij er uitzag. Zelfs nu moest zij er van blozen. Hoe oud was hij, vroeg zij zich af. Zo te zien aan de grijze plukjes in zijn dunner wordende donkere haarbos, schatte zij dat hij ergens achter in de veertig moest zijn, net zoals zij.


Zij glimlachte en nam een slok sinaasappelsap, zich afvragend wanneer het voor het laats was dat een man zo vleiend over haar had gesproken. Het voelde in ieder geval goed en deed wonderen voor haar zelfvertrouwen. Misschien was dit het juiste moment om wat beter voor zichzelf te gaan zorgen? De gedachte was amper in haar opgekomen of zij realiseerde zich dat zij haast geen eten mee had genomen.

“Ach ja,” mompelde zij, “het ziet ernaar uit dat we morgenochtend eerst naar de supermarkt moeten.”


Toen keek zijn naar Dougie. Zij genoot ervan om hem zo tevreden te zien, en heel even wou zij dat zij met hem kon ruilen. Dat was totdat hij begon te snurken. Gek genoeg herinnerde het haar aan de wind die aan het einde van de middag was gaan oplaaien. De surfers vonden het geweldig, en zij had ervan genoten om hen de wilde golven te zien berijden alsof hun leven ervan afhing. Tegen de tijd dat zij naar de snackbar was gelopen, had de wind stormkracht bereikt.


Nu hoorde zij de wind joelen terwijl het om het kleine, houten huis heen raasde. Zij stelde zich gerust met de gedachte dat het huis veel zwaardere wind had doorstaan en dat waarschijnlijk nog jarenlang zou doen. Wat was het met de wind, vroeg zij zich af. Van jongs af aan was zij gefascineerd door de wind. Soms werd zij er bang van door de enorme kracht van de wind, maar meestal voelde het alsof de wind haar uitnodigde om haar te volgen naar een verre plek voorbij de realiteit van alledag.


Toen herinnerde zij plotseling woord voor woord wat de wind naar haar had gefluisterd in haar droom gisternacht: ‘Deborah, jouw dag zal komen. Heb geduld, het duurt niet lang meer.’ Het verbaasde haar om zo’n helderheid van geest te ervaren. Zij moest toegeven dat zij er zelfs onrustig van werd toen zij het ‘kippenvel’ op haar blote armen zag. Zij keek naar Dougie en kroop hem aan. Stel je voor dat je de bescherming van een kleine hond opzoekt, zei zij giechelend in zichzelf. Toen plaatste zij wat er over was van haar maaltijd op de salontafel, sloeg haar armen om een kussentje en legde haar hoofde op de bank.


Het duurde maar even voor haar ogen zwaar voelden en zij in slaap viel, daarmee het rijk van haar onderbewustzijn betredend. Golf na golf stroomden beelden langs haar geestesoog terwijl buiten de zee keer op keer over het strand denderde. Zoals in haar droom gisternacht, bevond zij zich in een graanveld. Zij begon te bewegen op het ritme van de zwierende graanstengels. Steeds meer wiegde en draaide zij, amper in staat op rechtop te blijven, tot zij oog in oog kwam met een jonge man.


Zij schrok niet van hem, maar voelde alsof het zo moest zijn. Het aanblik van de knappe jongeman met zijn donkerbruine ogen en zijn lange, kastanjekleurige ogen deed haar voelen alsof zij thuis was. Toen lachte hij de mooiste lach die zij ooit had gezien en fluisterde iets in een onbekende taal. En ook al verstond zij geen woord van wat hij zei, deed het haar hart gloeien van een diep liefdesgevoel.


Klik hier om aflevering 7 te lezen!Afbeeldingen:

‘Fields Of Gold‘ van Frisee Max op Freeimages.comWil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!


Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan verder op mijn tekstschrijver website of op mijn andere twee websites:


https://wimbeunderman.com

https://forloveonlypublishing.comGearchiveerd in de categorieën: schrijven, verhalen

Voorzien van de labels: tekstschrijver, dromen, liefde

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën