Een land

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 17 februari 2014Onze wereld en ons leven zijn steeds meer van elkaar afhankelijk geworden, zodat wanneer onze buur wordt geschaad, het ook weerslag zal hebben op ons. Daarom, moeten we verouderde ideeën van ‘zij’ en ‘ons’ achter ons laten en onze wereld meer bezien in termen van een groot ‘WIJ’, een allesomvattende familie van mensen. – Dalai Lama

Het stenen tijdperk, ergens op het Afrikaanse continent. Een kleine stam van nomaden maakt zijn weg van zijn winter grot naar de weelderige grasvlaktes waar de leden gaan jagen op antilopen en zoeken naar besjes en andere vruchten.


2013 Na Christus. Duizenden forensen komen samen in het zakencentrum van een immense westerse metropool. Tussen de wolkenkrabbers snellen zij. Elk opgesloten in een metalen doodskist op wielen, haasten zij zich naar hun werkplek.

Een meer sedentair leven
De overeenkomst? In beide situaties zijn mensen onderweg om te overleven. Het verschil? De jager-verzamelaars overleven met het grootste gemak en vertrouwen, terwijl de moderne mens strijdt om te overleven met een overweldigende agressie die ontstaat uit angst. Angst? Ja, exact dezelfde angst die onze eeuwenoude, reizende voorouders tot een meer sedentair leven dreef.

Vielen prooi aan megalomanen
Het begon met een doornstruik omheining om enkele rudimentaire hutten. Eeuwen later verdween de noodzaak voor beweging en de mensen vestigden zich permanent in dorpen en steden. Hierdoor legden zij naast zich neer de eeuwenoude gewoonten, onderlinge verbinding, spiritualiteit, een hoger bewustzijn, identiteitsgevoel en universele eenheid. De stadsbewoners vielen prooi aan megalomanen en machtswellustelingen – de voorgangers van het hedendaagse bondgenootschap van machtige (koninklijke) families die het al eeuwenlang over de hele wereld voor het zeggen hebben.

Een kader van beperking
Deze autocraten speelden in op de mensen hun angst voor schaarste en ontzegden de mensen hun geboorterecht op overvloed. Zij introduceerden het concept van tijd en ruimte en legden een kader van beperking neer dat mensen vastzette in een illusie van driedimensionaal leven. De mensen waren niet langer bewust van hun goddelijkheid en stonden toe dat de gulzige machthebbers hen hun universele creatiekracht ontnamen.

Voor koning en vaderland
En dus lieten de mensen zich misleiden tot het geloof dat zij tot een bepaald volk hoorden; tot een bepaalde edelman, vorst of heerser; een land; of een religie. Zij verloochenden zelfs hun ware Zelf, hun fysieke leven voor dat geloof. Dat doen zij nog steeds. Wij doen dat nog steeds! Wij ontzeggen ons het godgegeven recht om ons te manifesteren op het hoogst mogelijke niveau, zoals bedoeld was toen de tijd begon. Alles voor ‘koning en vaderland’. En over de hele wereld gaat het zo.

Een tijdperk van transformatie
Toch veranderen de tijden. 21 december 2012 luidde een nieuw tijdperk in, het tijdperk van Waterman. Een tijdperk waarin het mannelijke en het vrouwelijke in harmonie zullen zijn. Een tijdperk van transformatie van egoïsme – angst, agressie, gebrek aan mededogen – naar eenheid – zelfbewustzijn, mededogen en liefde. In een toenemend tempo zijn mensen wereldwijd aan het ontwaken. Wij worden ons allemaal bewust van ons Universele erfgoed, we realiseren ons hoe wij allen begonnen als sterrenstof. Van daaruit bevatten we het concept van eenheid met het Universum en de wereld waarin we leven.

Zeg me dus niet wat ik moet doen. Ik loop weg. – ‘One Country’ door Midnight Oil

We zullen voor onze Moeder Aarde zorgen
En zoals de Australische Aboriginals zullen we niet langer aanspraak maken op het land. In plaats daarvan, zullen we onze verantwoordelijkheid als voogden van het land op ons nemen. We zullen het land delen, we zullen weer voor onze Moeder Aarde zorgen, op dezelfde manier als zij altijd voor ons heeft gezorgd. We zullen onze ketenen van ons afschudden en ons bevrijden van de machtigen, en zo zullen alle landen van de wereld samenkomen tot een land.

One Country – Midnight Oil
En wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de Tekstschrijver nodig Blog!Gearchiveerd in de categorieën: blog, entries, levensbeschouwing, transformatie, maatschappij, inspiratie, bewustzijn, liefde, spiritualiteit, universum

Voorzien van de labels: blog-tag, tekstschrijver, bewustzijn, liefde, aarde, universum

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën