De kracht van taal

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 17 februari 2014Door Goedele Vercnocke


Laatst las ik ergens op Twitter een nogal botte uitspraak...@iemand. Het was (wellicht?) bedoeld 'om te lachen' hoor. Om mee te zijn moet je dan gevat en mogelijk nog botter terugtwitteren. Woorden, zinnen, taal. Nu ben ik gek op humor. En ik  lach graag. Maar mag het fijne humor zijn? Fijnbesnaard, daar hou ik van.


Zelfs als je iets niet meent of helemaal het omgekeerde bedoelt...woorden (en de beelden die je erbij vormt) hebben een enorme kracht. Dat weet de reclamewereld als de beste. En hoe heet zoiets weer, als je lelijke woorden op een popje schrijft?
Je gelooft het niet: een 12-jarige jongen kwam in de praktijk deze week, had een popje bij zich dat hij op de kermis had 'geschoten'. Er stond op gedrukt: 'My ex-husband'. De jongen vroeg: "Goedele, kunnen we hiermee niets doen, zodat papa mama niet meer komt bedreigen?" Aan zijn toon voelde ik wel dat hij mij niet als een Braziliaanse voodooheks aanzag, maar toch vroeg ik voorzichtig: "En wat zou je dan willen dat we ermee doen?" Zijn wedervraag ontroerde me: "Kan je hem ook niet wat positieve energie geven dat hij braver wordt?"

We hebben het popje naast hem op de tafel gelegd en het werd een dubbele behandeling. Soms heb ik de indruk dat de kinderen van nu ons komen opvoeden. Wij volwassenen met onze oog-om-oogmentaliteit, ons egoïsme, ellebogenwerk en onverschilligheid. Het mag veranderen. Laat ons beginnen met taal.

Elk woord dat we zien, denken, schrijven en zeggen, wordt opgeslagen door ons onbewuste. Ook al is het bedoeld als grap: bittere taal snijdt in de ziel.
Goedele, overdrijf je nu niet een beetje? Nee, Goedele. Sinds ik de onderzoeken van Emoto heb gelezen en gezien, wéét ik dat elke letter ons beïnvloedt. Kijk eens naar de vorm van de waterkristallen na een 'Mozartbehandeling'. En vergelijk met de imprint van 'Heartbreak Hotel' van E. Presley. En er zijn nog veel meer verrassende resultaten. Woorden, zinnen, taal...het zijn allemaal frequenties.

Soms hebben mensen hele dagen de radio aan, wat er ook gezegd wordt. Subliminale boodschappen dus: je merkt niet eens dat je alles registreert. Let jij daar op? Ik wel nu. En toch kunnen we er niet aan ontsnappen dat we overal beïnvloed worden. Dus wel belangrijk om jezelf wat te beschermen en wat bewuster om te gaan met taal, woorden, beelden..., toch? Ikzelf bijvoorbeeld lees snel wat er in de wereld gebeurt, maar ga me niet laten overspoelen door alle gruwelijke beelden die de media al te graag verspreiden. Zo wordt immers de angst aangewakkerd. Willen we toch niet?

En deze geef ik graag mee voor vandaag, mag ik je ziel strelen?


Goedele Vercnocke is energetisch therapeute en schrijfster. Je kunt hier haar website bezoeken.

En wil jij ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de Tekstschrijver nodig Blog!Gearchiveerd in de categorieën: blog, entries, transformatie, persoonlijke groei, inzicht, energie, kracht, communicatie

Voorzien van de labels: blog-tag, tekstschrijver, ziel, taal

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Abonneer op mijn blog
Categorieën