De houten vogel

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 29 april 2015

Green Forest by Skippy3e


Het voelde koel en vlak, als een zachte huid van een gespierde arm. In een flits vloog het door de lucht als wilde het zich voegen bij de vogels, de gehele ruimte verkennen in een zoevende vaart en het maar één kans kreeg één keer deze vlucht te nemen.

Het leek een eeuwigheid te duren. De kinderen naast mij stonden te joelen van opwinding, zij sprongen op en neer, zwaaiden met hun armen in de lucht om kracht mee te geven aan de houten vogel. De houten vogel  [van hun vader die zij de laatste weken hadden zien vijlen en schuren tot de rondingen naar zijn wens waren.

Het was een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij de mannen uit Blackwood hun krachtmeting deden. Sommigen hadden prachtige schilderingen op hun gezicht en armen die in overeenstemming waren met hun houten vogel. Het was een hele kunst om te werpen, te werpen vanuit het hart met zicht op de horizon. Hoe het verdwijnt in de verte en je denkt dat het voor altijd is verdwenen. En dan als een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat, zie je het weer opdoemen en terugsnellen naar zijn herkomst. Iedereen werpt gelijktijdig, sommigen komen nooit weer terug, dan zijn ze ergens naar beneden gezeild en als een dolk in het zand geploft. Anderen zijn heel snel weer terug en nooit ver weg geweest. Als het als laatste terugkomt is het de krachtigste worp, want het is ver gegaan en teruggekomen, dalend in een prachtige boog zo in de hand van zijn oorsprong.

Een verhaal uit de workshop Schrijf vanuit je hart, van Ineke Bakker.

Bullroarer – Midnight OilAfbeelding: ‘Green Forest’ door Skippy3e op Sxc.hu

Wil jij ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!
Gearchiveerd in de categorieën: levensbeschouwing, transformatie, hart, spiritualiteit, verhalen, outback

Voorzien van de labels: tekstschrijver, hart, hart, workshop

Deel deze blog

Geef je reactie op deze blog

Reacties

 • Diana

  Geplaatst op maandag 8 juni 2015 om 17:06 uur

  Het was een ontzettend leerzame workshop. En een mooi geschreven verhaal van Ineke.
  Zij heeft het dus aangedurfd om hem te laten plaatsen. Heel goed van haar.
  Heb ontzettend veel zin in het vervolg van de cursus.... • Wim

  Geplaatst op maandag 8 juni 2015 om 17:29 uur

  Hallo Diana,

  Ik vond het ook een mooi verhaal van Ineke, en ik vond het moedig van haar om het te laten plaatsen. Zodra ik weer een vervolgworkshop geef, mail ik jou.

  Warme groet,

  WimAbonneer op mijn blog
Categorieën