Geen koffie geen zaken

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 14 juni 2011

Foto: Neil Goodman op Sxc.hu


Met mijn handen om een kopje cappuccino geklampt, luister ik aandachtig naar Marian Osinga die tegenover me zit in haar espressobar en winkel PS! Tot ik vanuit m’n ooghoek opmerk hoe mede-eigenaar Marcel Scholtalbers zorgvuldig de versgemalen koffiebonen in de koffiemachine plaatst. De handgemaakte Italiaanse La Marzocco verspreidt vrolijk pruttelend een intense zintuigveroverende geur door heel de zaak. Ondertussen weersta ik de behoefte om ongegeneerd mijn ogen te sluiten terwijl de warmte van het kopje in mijn handen zich langzaam maar zeker verspreidt naar mijn hart. De sensatie doet Marians woorden enkele tellen aan mij voorbij gaan en ik keer in gedachten terug naar een ander hartverwarmend moment. Onbewust van de tevreden glimlach om mijn lippen mijmer ik over Zuid-Franse taferelen.


Lees meer over "Geen koffie geen zaken"

Welk hersendeel neem jij mee winkelen?

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 12 april 2011

Foto: door Max Brown op Sxc.hu


Je kent het wel. Je bent weer eens in de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen. En zoals gewoonlijk heb je weinig tijd. Gelukkig hoef je bij elk artikel dat op je lijstje staat...of het nou gaat om een zak aardappelen, een fles wijn of een pak waspoeder...niet lang na te denken. Je bent een verstandig mens en je koopt bewust.


Lees meer over "Welk hersendeel neem jij mee winkelen?"

Vandaag is een goede dag om te sterven

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 29 maart 2011

Foto: Jonathan Kendrick op Sxc.hu


Na twee jaar wikken en wegen, beredeneren, waarschuwingen van anderen aanhoren en naar m’n angsten luisteren, durfde ik het. Mijn eigen onderneming starten. Achteraf vraag ik me af hoe ik mezelf zo lang heb kunnen kwellen. Want ik geloofde altijd dat ik, zoals De Strijders van het licht van Paulo Coelho, gewoon was om zonder aarzelen in de rivier der hartstochten te duiken. Hoe kwam het dan dat ik die sprong in het diepe toen niet waagde?Lees meer over "Vandaag is een goede dag om te sterven"

Ze pikken onze banen

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 22 maart 2011

Foto: door Leroys op Sxc.hu


Midnight Oil bezong het al in ‘One Country’: een land, een visie, een volk. Daarmee bedoelde ze Australië, toch? Tussen de vele regels vist de scherpzinnige luisteraar de nuances eruit: een beweging, een moment, een verschil. Verschillen, daar draait het nummer om. In wezen verschilt het ene land, het ene volk niet veel van het andere. Toch steekt misplaatst nationalistisch sentiment voortdurend en onbeschaamd de kop op. Uit een diepgewortelde xenofobie en veranderonvermogen roepen we om strengere toelatingseisen voor economische vluchtelingen, arbeidsmigranten. ‘Ze pikken onze banen’ roepen de demagogen en de onwetenden onder ons roepen mee. Nederland is ons land en het is van de Nederlanders, redeneren ze. Maar wat is nou Nederland? Wie is een echte Nederlander?


Lees meer over "Ze pikken onze banen"

net als jip en janneke bubbelsap schenken op een duur bruiloftsfeest

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 25 oktober 2010Stel je loopt op een regenachtige zaterdagmiddag bij de plaatselijke Audi dealer een splinternieuwe witte Q7 (uit de kluitengewassen jeepachtige auto) tegen het corpulente lijf. Je kunt je geluk niet op. Eindelijk ga je je verwennen met de auto van je dromen. Nadat je een uurtje proef hebt gereden, dept de verkoper de kwijl van het stuur en neemt hij tegenover je plaats aan de onderhandelingstafel. De arme man morst van schrik z’n cappuccino over z’n gladde maatpak. Hij kijkt je aan alsof je hem voor zou hebben gesteld het motorblok van de Q7 te vervangen door dat van die twintig jaar oude roestbak waarin je naar de showroom bent getuft. Hij lacht. Want, het was een grapje zeker? Nee dus. Je was bloedserieus.Lees meer over "net als jip en janneke bubbelsap schenken op een duur bruiloftsfeest"
Abonneer op mijn blog
Categorieën