The Dreaming

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 17 juli 2012Zover ik mij kan herinneren, heb ik altijd al gevoeld dat wij allen – mens, dier, plant, andere levensvormen – met elkaar verbonden zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik het overgrote deel van mijn jeugd in Australië heb doorgebracht. Daarvan herinner ik mij nog hoe ik, als jongetje van zes altijd een stukje met drie Aboriginal meisjes opliep van de bushalte naar huis. Zij vroegen mij hoe ik het vond in mijn nieuwe leefomgeving en deelden van die heerlijke ‘finger bananas’ met mij. Eenmaal thuisgekomen, ging ik op mijn rug in het gras liggen en dromerig naar de wolken kijken die langzaam voorbij dreven.


Lees meer over "The Dreaming"

Moed ontstaat in het hart

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 11 juli 2012

Luis PadilloMoed
Al komt het vanzelf bij sommigen
Hebben de meesten moeite het te vinden
Want moed is alles behalve vanzelfsprekend


Lees meer over "Moed ontstaat in het hart"

Pinterest brengt je website in beeld

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 13 maart 2012Je kent het vast wel. Zo’n moment waarop dat ene beeld jou ervan weerhoudt om een website te verlaten. Het kan van alles zijn; een adembenemend landschap, innemende ogen of een inspirerend bijschrift. Hoe dan ook, je oog valt op dat specifieke beeld.


Lees meer over "Pinterest brengt je website in beeld"

today tomorow toyota

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 28 februari 2012

Today Tomorrow Toyota


Hoe je krachtige webtekst schrijft
Today Tomorrow Toyota. En wat heeft het sterkste automerk van de wereld te maken met webtekst? Nou, het antwoord is: eenvoud. Met webtekst schrijven, zit het namelijk zo. Het is zo makkelijk dat de meeste mensen het moeilijk maken. Dat komt doordat zij je zoveel willen vertellen dat ze je uiteindelijk suf vervelen met lange, gedetailleerde verhalen. Daar komt nog bij dat Google naar zoektermen (keywords) scant tot een limiet van 250 woorden.

Bezoekersvriendelijke en Google vriendelijke webtekst
De essentie van bezoekersvriendelijke en Google vriendelijke webtekst schrijven is dus KISS. ‘Keep It Simple Silly!’ Engels voor hou het toch eenvoudig! Met andere woorden: minder is meer. Hoe minder woorden je je lezers geeft om te lezen, hoe meer zij zich richten op wat jij wilt dat zij beleven. Beleven? Je leest het goed! Krachtige webtekst zorgt ervoor dat je het verhaal precies ervaart zoals de schrijver dat wil. Dit wekt allerlei emoties die jou op de gewenst manier laten reageren.

Nog ijzersterk
Daar zit ‘m de link met Toyota. Een van mijn dierbaarste herinneringen is van mijn achtste verjaardag in Queensland, Australië toen mijn vader mij meenam op een van zijn geologische onderzoeken...in een Toyota Landcruiser. Dat was in 1974 en toen ik Australië bezocht in 1994 was ik verbaasd toen ik zag dat exact hetzelfde model waarin mijn vader had gereden, nog ijzersterk presteert op menige outback weg.

Kracht door eenvoud
Wat is nou het geheim achter het succes van de Landcruiser? Eenvoudige innovatie! De Toyota slogan zegt het al: Today Tomorrow Toyota. Dat is het dus, kracht door eenvoud. Nu we het erover hebben, hier heb je een geweldige Chris Cunningham autoreclame. Laat je, net als ik erdoor inspireren tot het schrijven van krachtige webtekst die zowel lezers als Google zal vermaken.


Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je op de Tekstschrijver nodig Blog!Lees meer over "today tomorow toyota"

je kunt beter naar je hart luisteren dan naar je hoofd

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 22 februari 2012Wat zou jij doen als je geconfronteerd werd met een levensbedreigende situatie? Zou je naar je hoofd luisteren of naar je hart? Ik gok dat je naar je hart zou luisteren. Waarom? Omdat gedachten er langer over doen om tot stand te komen dan intuïtie en tegen de tijd dat je de situatie overdacht hebt, is het te laat. Dit zijn trouwens niet alleen mijn gedachten over dit onderwerp. Als je naar de verhalen van mensen die een ramp hebben overleefd, hebt geluisterd, zal je ze waarschijnlijk hebben horen zeggen dat zij geen tijd hadden om na te denken.


Lees meer over "je kunt beter naar je hart luisteren dan naar je hoofd"
Abonneer op mijn blog
Categorieën