In de kwetsbaarheid van het leven bevindt zich een enorme kracht

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 12 december 2012

ProstituteLangzaam maar gedecideerd liep Pepe de oude, krakende zoldertrap op in zijn ouderlijk huis. Eenmaal boven zocht hij in het weinige licht naar de kist waarvan hij wist dat het er moest staan. Daar tussen de vele spullen die zijn ouders in de loop der jaren hadden verzameld. Zijn intuïtie wees hem de weg en een paar tellen later knielde hij voor de kist die met een stoflaag was bedekt. Met het hart in de keel, liet Pepe zijn handen over de verroeste grendel glijden. Hij slikte, sloeg enkele seconden zijn handen ineen en ontgrendelde de kist.


Lees meer over "In de kwetsbaarheid van het leven bevindt zich een enorme kracht"

de aarde huilt

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 27 september 2012


Foto van: Shrbr


De Aarde huilt
Huilt om de staat waarin zij verkeert


Lees meer over "de aarde huilt"

Misschien moet je gewoon doen wat jou ontzettend bang maakt

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 11 september 2012Ooit gehoord van het oude spreekwoord ‘Angst is een slechte raadgever’? Ik heb dit spreekwoord nooit echt begrepen, tot ik zo’n drie jaar geleden bewust werd van mijn neiging om emoties die ik als negatief bestempelde, te onderdrukken. Eigenlijk een soort toevallige ontdekking, want het was toen dat ik ontdekte dat alle emoties, gevoelens, gedachten en situaties goed noch slecht zijn. Ze zijn er gewoon en hoe sneller je ze accepteert, hoe gemakkelijker je ze loslaat en wat moois maakt van de dingen die gebeuren.


Lees meer over "Misschien moet je gewoon doen wat jou ontzettend bang maakt"

ik ben het grote geheel

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 23 augustus 2012Ik ben hier al sinds de tijd begon
Al ben je mij niet altijd bewust
Ik ben alom aanwezig, binnen een hartslag bij je


Lees meer over "ik ben het grote geheel"

The Dreaming

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 17 juli 2012Zover ik mij kan herinneren, heb ik altijd al gevoeld dat wij allen – mens, dier, plant, andere levensvormen – met elkaar verbonden zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik het overgrote deel van mijn jeugd in Australië heb doorgebracht. Daarvan herinner ik mij nog hoe ik, als jongetje van zes altijd een stukje met drie Aboriginal meisjes opliep van de bushalte naar huis. Zij vroegen mij hoe ik het vond in mijn nieuwe leefomgeving en deelden van die heerlijke ‘finger bananas’ met mij. Eenmaal thuisgekomen, ging ik op mijn rug in het gras liggen en dromerig naar de wolken kijken die langzaam voorbij dreven.


Lees meer over "The Dreaming"
Abonneer op mijn blog
Categorieën