Misschien moet je gewoon doen wat jou ontzettend bang maakt

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 11 september 2012Ooit gehoord van het oude spreekwoord ‘Angst is een slechte raadgever’? Ik heb dit spreekwoord nooit echt begrepen, tot ik zo’n drie jaar geleden bewust werd van mijn neiging om emoties die ik als negatief bestempelde, te onderdrukken. Eigenlijk een soort toevallige ontdekking, want het was toen dat ik ontdekte dat alle emoties, gevoelens, gedachten en situaties goed noch slecht zijn. Ze zijn er gewoon en hoe sneller je ze accepteert, hoe gemakkelijker je ze loslaat en wat moois maakt van de dingen die gebeuren.


Lees meer over "Misschien moet je gewoon doen wat jou ontzettend bang maakt"

ik ben het grote geheel

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 23 augustus 2012Ik ben hier al sinds de tijd begon
Al ben je mij niet altijd bewust
Ik ben alom aanwezig, binnen een hartslag bij je


Lees meer over "ik ben het grote geheel"

The Dreaming

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 17 juli 2012Zover ik mij kan herinneren, heb ik altijd al gevoeld dat wij allen – mens, dier, plant, andere levensvormen – met elkaar verbonden zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik het overgrote deel van mijn jeugd in Australië heb doorgebracht. Daarvan herinner ik mij nog hoe ik, als jongetje van zes altijd een stukje met drie Aboriginal meisjes opliep van de bushalte naar huis. Zij vroegen mij hoe ik het vond in mijn nieuwe leefomgeving en deelden van die heerlijke ‘finger bananas’ met mij. Eenmaal thuisgekomen, ging ik op mijn rug in het gras liggen en dromerig naar de wolken kijken die langzaam voorbij dreven.


Lees meer over "The Dreaming"

Moed ontstaat in het hart

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 11 juli 2012

Luis PadilloMoed
Al komt het vanzelf bij sommigen
Hebben de meesten moeite het te vinden
Want moed is alles behalve vanzelfsprekend


Lees meer over "Moed ontstaat in het hart"

Pinterest brengt je website in beeld

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 13 maart 2012Je kent het vast wel. Zo’n moment waarop dat ene beeld jou ervan weerhoudt om een website te verlaten. Het kan van alles zijn; een adembenemend landschap, innemende ogen of een inspirerend bijschrift. Hoe dan ook, je oog valt op dat specifieke beeld.


Lees meer over "Pinterest brengt je website in beeld"
Abonneer op mijn blog
Categorieën