We waren beste vrienden

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 23 oktober 2013Zo nu en dan, op dagen zoals deze met de zachte herfstzon en een briesje dat de bladeren aan de bomen streelt, word ik overspoeld door een intens en melancholisch verlangen. Het is dan dat het geklepper van een ekster in z’n eentje, mij meeneemt in mijn herinneringen, naar eind jaren 70 in Canberra Australië. Terug naar de dagen met mijn hond, Rover.


Lees meer over "We waren beste vrienden"

Leef de beste versie van jezelf

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 2 oktober 2013


"Wees zonder vrees in het aanzien van uw vijanden. Bescherm de hulpelozen, zelfs als dit tot uw eigen dood leidt. Dat is uw eed. Sta op, ridder", is wat Balian van Ibelin zegt wanneer hij de mannen van Jeruzalem tot ridder slaat in de film ‘Kingdom of Heaven’ (vertaald: Koninkrijk van de Hemel). Is dat niet wat idealistisch? Ik denk het niet, want wij allen hebben het in ons om als ridders te leven. Ridders van het Koninkrijk van de Hemel, ongeacht ons geloof, onze godsdienst, oorsprong of omstandigheden.


Lees meer over "Leef de beste versie van jezelf"

Liefde stroomt door ons allen

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 5 september 2013


Foto ‘Sunflowers’ door Andreas Krappweis, op Sxc.hu

Al lang voor de tijd begon
Voorbij de grenzen van ruimte
Ontstond een goddelijke kracht


Lees meer over "Liefde stroomt door ons allen"

Lieve Moeder Aarde

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 3 september 2013Lieve Moeder Aarde
Wij zijn uw kinderen
Uw verloren zoon
Wij zijn uw nakomelingen
Zij die verloren zijn
Die lang geleden afweken


Lees meer over "Lieve Moeder Aarde"

Bedankt dat je me het zo moeilijk maakt

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op woensdag 10 juli 2013Verander je gedachten en je verandert je wereld. – Norman Vincent Peale

Stel je beleeft weer zo’n dag. Niets lijkt goed te gaan en iedereen schijnt tegen je te zijn. Alle verkeerslichten springen op rood, de chagrijnige supermarkt caissière geeft je een grote mond en om het nog erger te maken, zodra je thuiskomt, is degene waar je het meest van houdt pissig op jou omdat je zo laat bent.


Lees meer over "Bedankt dat je me het zo moeilijk maakt"
Abonneer op mijn blog
Categorieën