Wat als ik een meisje zou zijn?

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 6 april 2014

Foto door Howard Schatz

Wat bepaalt met welk geslacht je ter wereld komt? Het antwoord is simpel. Als de zaadcel bij de bevruchting een X-chromosoom bevat, wordt er een meisje geboren en bevat de zaadcel een Y-chromosoom, dan wordt het een jongetje. Dit is een wetenschappelijk feit, maar ik graaf graag dieper naar antwoorden. Ik ben er van overtuigd dat mijn ziel voor haar reïncarnatie heeft besloten om met het mannelijk geslacht geboren te worden en door het leven te gaan. Zo kan mijn ziel optimaal ervaringen opdoen om haar lessen te leren. Deze beslissing en de lessen kan ik me uiteraard niet herinneren, ze zijn veilig opgeslagen in mijn onbewuste.


Lees meer over "Wat als ik een meisje zou zijn?"

De wind en ik

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 18 maart 2014


Foto: ‘Cliff’ door Ali Taylor op Sxc.hu

De wind en ik
We kennen elkaar al heel lang


Lees meer over "De wind en ik"

Zoals je denkt zal je ook worden

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 3 maart 2014

Foto van mezelf op driejarige leeftijd in Chile

Je kent ze vast wel, die ‘man-vrouwdiscussies’. Van die gesprekken vol generalisaties over gedrag en eigenschappen die vrouwen dan wel mannen typeren. Ik weet niet hoe jij ze ervaart, maar bij mij gaan meestal de nekharen overeind staan. Want, degenen die het hoogste woord voeren in zo’n gesprek, gaan zonder dat ze het doorhebben voor anderen definiëren hoe ze zich als vrouw respectievelijk man moeten gedragen. En voor ze het weten, geloven zij dit ook en kan dit verworden tot een beperkende overtuiging.


Lees meer over "Zoals je denkt zal je ook worden"

En het meest ontroerende gedicht is van

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 27 februari 2014


Een maand geleden vroeg ik jullie om een Valentijnstekst te schrijven voor deze blog. Nou, ik heb het geweten. Ik ontving vier prachtige gedichten, en alle vier raakten mij diep. Toch was er één die een grote grijns op mijn gezicht toverde. Dat was het gedicht ‘I love your smile’ van Linde Bijkerk. Zij wint daarom een exemplaar van De feeks van Montpézat. Linde, nogmaals hartelijk dank voor je prachtige gedicht! De feeks komt gauw naar je toe.


Lees meer over "En het meest ontroerende gedicht is van"

ik ben een boom

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 25 februari 2014

Foto door Bernadg op Sxc.hu

Ik ben een Boom

Mijn basis diep in Moeder Aarde geworteld
En mijn stam die hoog naar de hemel reikt


Lees meer over "ik ben een boom"
Abonneer op mijn blog
Categorieën