De ontdekkingsreis van mijn leven

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zaterdag 17 januari 2015

Paradise by Fabio Bertini
Droomde jij vroeger als kind wat je later wou worden? Ik wel. Ik was een jaar of zes, zeven misschien, toen ik doorkreeg wat ik zou worden. Elke zaterdagochtend ging ik met mijn ouders en mijn twee broertjes naar de bibliotheek in Rockhampton, Australië en kwam ik terug met alweer een stapel geschiedenisboeken. “Wil je niet eens wat anders lezen, Wim?”, vroegen mijn ouders na een tijdje. “Nee”, antwoordde ik hoofdschuddend en vertrok naar mijn fantasiewereld van ontdekkingsreizigers die in schepen, op paarden en kamelen of lopend de wereld rondtrokken en de meest bijzondere landen ontdekten.


Lees meer over "De ontdekkingsreis van mijn leven"

Nu zie ik alles helder

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zaterdag 17 januari 2015


Wij zijn allemaal geesten in de fysieke wereld

Ik heb altijd scherpe ogen gehad. Of ik nou in de verte keek of van dichtbij, mijn ogen hebben me nog nooit in de steek gelaten. Toch heb ik deze gave nooit helemaal gewaardeerd, ook al wezen de mensen om me heen me er vaak op, samen met artsen bij medische keuringen. Tuurlijk, ik was me het wel bewust, alleen het belang ervan drong gewoon niet tot me door.


Lees meer over "Nu zie ik alles helder"

En ik droomde een gouden droom

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zaterdag 17 januari 2015En ik droomde van een schitterend gouden licht dat door de hemel flitste. En toen kwam het tot me: het goddelijk plan. Een visioen van onze Moeder Aarde. In één ogenblik wist ik hoe alles was bedoeld. Mijn hart verhaalde over het ware verhaal van creatie.


Lees meer over "En ik droomde een gouden droom"

Heerlijk zo'n huilbui af en toe

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op donderdag 12 juni 2014

Heerlijk zo'n huilbui af en toe


Foto: onbekend

Zeg eens eerlijk, wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Of voel jij je ongemakkelijk bij deze vraag? Goed, laat mij dan maar als eerste bekennen. Ik huil al gauw een keer per week, als het niet vaker is.


Lees meer over "Heerlijk zo'n huilbui af en toe"

Ik ben een met jou

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 26 mei 2014


De geschiedenis kent vele liefdeskoppels die een diepe liefde ervoeren. Denk maar aan Romeo & Julia, Samson & Delilah, Tristan & Isolde en Tamar & Armand. De liefde van dit laatstgenoemde paar beschrijf ik in De feeks van Montpézat. En hoewel hun verhaal zich afspeelt eind negentiende eeuw, is het nog steeds actueel. Laatst nog inspireerde Tamar, de feeks, mij om een pantoum te schrijven. Daarin spreekt ze op afstand tot Armand, door vanuit haar hart te spreken.


Lees meer over "Ik ben een met jou"
Abonneer op mijn blog
Categorieën