Troost ons in deze moeilijke tijden

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Heaven Is My Home by Leroy Skalstad“Oh, lieve Maria Magdalena, leid ons, wij die verontrust zijn, opdat wij het goddelijke plan van het leven opnieuw mogen inzien. Troost ons in deze moeilijke tijden.


Lees meer over "Troost ons in deze moeilijke tijden"

De hoer van Yeshua Ben Joseph

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

On The Beach by Bartek Ambrozik


Hoe we van onze goddelijkheid zijn beroofd

De hoer van Yeshua Ben Joseph; het steekt me in mijn hart iedere keer als Maria Magdalena zo wordt genoemd. Ze was namelijk geen hoer, maar een bijzonder hoog ontwikkelde priesteres van de Isis Tempel in het Oude Egypte. Daarnaast was ze de vrouw van Yeshua (Jezus). Toch is het niet dat zij ten onrechte voor hoer wordt uitgemaakt wat mij zo diep raakt, maar de lading die het woord ‘hoer’ draagt.


Lees meer over "De hoer van Yeshua Ben Joseph"

Alles wat ik kan kan jij ook

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Summer Sunset by Andreas Krappweis

De kracht van onvoorwaardelijke liefde

Toen ik een jaar of zes was, las mijn vader wel eens voor uit een kinderbijbel. Ik had nooit zo veel met de bijbel – nu nog niet – maar met Jezus wel. Hij was altijd aardig voor anderen en hij verrichtte allerlei wonderen. Toch nam, toen ik ouder werd, mijn fascinatie voor hem af. Laat ik het zo zeggen, door de associatie die men constant met de Kerk legde en met religie in het algemeen, hield ik alles wat met hem te maken had op een afstand. Een paar jaar geleden veranderde dat ineens.


Lees meer over "Alles wat ik kan kan jij ook"

De zoete overgave

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Sweet SurrenderHeel lang geleden in een sterrenstelsel miljoenen lichtjaren hier vandaan, leefde een paard genaamd Pegasus. Pegasus was geen gewoon paard, hij was een gevleugeld paard en hij had het vermogen om heel hoog en ver te vliegen. Ik zeg ‘vermogen’, want ook al vlogen zijn soortgenoten overal en zelfs tot in de verste hoeken van de Kosmos, vloog hij maar weinig. Pegasus was namelijk bang om te vallen. Dus bracht hij zijn dagen door met veel draven en galopperen, en af en toe een korte vlucht door het dal vlakbij zijn weiland. Hij vond het wel goed zo, tot hij in zijn pubertijd kwam.


Lees meer over "De zoete overgave"

Koning van de wereld

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op maandag 19 januari 2015Deze keer op mijn blog geen eigen schrijfsels, maar een ontroerend lied van Clannad: Ri na cruinne. Luister en laat je bekrachtigen om jezelf te veranderen en daarmee de wereld te redden. Ik heb trouwens, zowel de Nederlandstalige als de Keltischtalige liedtekst geplaatst.


Lees meer over "Koning van de wereld"
Abonneer op mijn blog
Categorieën