Laat mijn hart maar breken

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op dinsdag 3 februari 2015Hou jij ervan, zo’n dag aan het strand? Ik zal je zeggen, ik heb er gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant heb ik een pesthekel aan natte zand tussen mijn tenen en kan ik niet lang in de zon zitten, maar aan de andere kant, zijn er zo veel dingen waarvan ik kan genieten. Zoals het gevoel van de deining die aan mij trekt als ik in het ondiepe water sta, de sensatie van een zeebriesje dat mijn haren streelt en de vrijheid die ik ervaar als ik onder water zwem. Vooral dat laatste vind ik echt heerlijk, ik kan er zo van genieten om in ‘mijn eigen gewichtsloze, tijdloze wereld te zweven’.


Lees meer over "Laat mijn hart maar breken"

Een ode aan de zelfontkenning

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Field At Sunset by Andreas KrappweisZelfontkenning is waarschijnlijk het pijnlijkste waaraan wij ons kunnen onderwerpen. En ook al ontstaat het uit onwetendheid, komt er een dag in ons leven waarop wij de gelegenheid krijgen om van de schaduw van onze ziel vandaan te komen en op te stijgen in het licht van onze hoogste roeping. Ook ik ben de beproevingen van zelfontkenning ondergaan, en ook ik heb eraan geleden en ben er bovenuit gestegen. Wees daarom getuige van mijn verhaal van zelfontkenning in dit sonnet.


Lees meer over "Een ode aan de zelfontkenning"

Waarom God niet bestaat

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Marbles by Diane MillerSta hier eens bij stil. Onze Aarde bevindt zich in het zonnestelsel, dat zich bevindt in de Melkweg, dat zich bevindt in het Universum, dat zich bevindt in de Kosmos. En dan? Wat komt er na de Kosmos? En waar houdt dat op? Uhh, waar iets eindigt, begint iets, toch? Oh wacht, ik zie het voor me: twee jongetjes zitten in de achtertuin te knikkeren. Een van hun knikkers is onze Kosmos. En de tijd dat die ene knikker erover doet om tegen een andere knikker aan te botsen, bedraagt enkele seconden. Op de planeet van die twee jongetjes dan. En omgerekend in onze Aardse tijd: ‘tig miljarden lichtjaren.


Lees meer over "Waarom God niet bestaat"

Troost ons in deze moeilijke tijden

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

Heaven Is My Home by Leroy Skalstad“Oh, lieve Maria Magdalena, leid ons, wij die verontrust zijn, opdat wij het goddelijke plan van het leven opnieuw mogen inzien. Troost ons in deze moeilijke tijden.


Lees meer over "Troost ons in deze moeilijke tijden"

De hoer van Yeshua Ben Joseph

Geschreven door Wim Beunderman, geplaatst op zondag 1 februari 2015

On The Beach by Bartek Ambrozik


Hoe we van onze goddelijkheid zijn beroofd

De hoer van Yeshua Ben Joseph; het steekt me in mijn hart iedere keer als Maria Magdalena zo wordt genoemd. Ze was namelijk geen hoer, maar een bijzonder hoog ontwikkelde priesteres van de Isis Tempel in het Oude Egypte. Daarnaast was ze de vrouw van Yeshua (Jezus). Toch is het niet dat zij ten onrechte voor hoer wordt uitgemaakt wat mij zo diep raakt, maar de lading die het woord ‘hoer’ draagt.


Lees meer over "De hoer van Yeshua Ben Joseph"
Abonneer op mijn blog
Categorieën